Image

Vad gör man på Dimgården?

Du behöver egentligen inte göra så mycket på Dimgården mer än att bara vara och komma ner i varv. Ta ett dopp i Insjön, läs en bok med utsikt över blommande fårhage och sjö, sitt på en sten och njut av lugnet en stund eller ta en promenad i skogen. Leta efter en fyrklöver i gräset, plocka en ängsbukett eller njut bara av den härliga doften av naturen. Kanske behöver du bara ta en paus från ditt vanliga liv? Dimgården är din härliga paus i Dalarna, din paus från vardagens stress och ekorrhjul. Märkvärdigare än så behöver det inte vara.

Vandring

Från anlagda, grusade leder till gamla stigar långt ute i skogen finns i närheten av gården.

 

Gruvvandring och järnfyran

Sydost om Insjön finns spännande lämningar från gruvdrift i Åhls socken. Om man vill fortsätta vandra så kan gruvvandringen (5km) kombineras med Järnfyran (4km) då blir vandringen totalt 9 km. 
Start vid Fiskdammarna vid Solberga finns på bara 3,2km från Dimgården.

Läs mer

Naturreservat Hundhagen

Reservatet ligger strax öster om Insjön på mark som tidigare tillhört tegelbruksområdet. Idag växer lövskogen och Hundhagen passar att besöka året om men kanske är höjdpunkten vår och försommar då fågelkören når sitt maximum.

Parkeringen vid Hundhagen finns på bara 3,9km från Dimgården.
Läs mer

Limsjön

Limsjön är en av länets mest fågelrika våtmarker och ligger nära Leksands centrum. En grusad vandringsled (7km) går runt sjön där fågellivet kan upplevas från fågeltornen samt ett gömsle. På ca 10km från Dimgården.
Läs mer

Fler tips

I Leksand finns mängder av spännande områden och värdefull natur att upptäcka. En stor naturupplevelse kan finnas runt husknuten eller långt bort i skogen. Läs mer på leksands kommuns hemsidan.
Läs mer
Image
Image

Allmäna badplatser

Här tipsar vi om några av Leksands underbara badplatser. Ni har naturligtvis även möjligheten att ta en dopp i Insjön vid gårdens strand.

Rönnäs badplats

Fin badplats med stora grasytor, men sand längst ned mot vattnet. Finns grillplats och några picknickbord. Finns på 2,1km från Dimgården.

Helgbo badplats

Vackert och mysigt badplats med grillplats och picknickbord samt en promenadstig i närheten. Finns även välskötta omklädningsrum och utedass. Ca 8 km från Dimgården.

Långbryggan badstrand

Kombinera ett besök till Rättviks långbryggan, en 628 meter lång brygga ut till en liten konstgjord ö i sjön Siljan med ett bad vid långbryggans sandstrand nära Rättviks centrum.  Längs bryggan finns även avsatser du kan bada från eller bara sola på. Ca 33km från Dimgården.

Fler tips

På Leksands kommunen hittar du fler tips om allmänna badplatser.
Läs mer

Falun och Mora

ca 1 timmes bilresa bort

Utsikt över sjön Insjön

Koppla av och njut av den fantastiska utsikten över sjön Insjön

Vilda och tama djur

Ta en skogspromenad och få kanske ett möte med skogens konung eller en av Sveriges stora 5: varg, lodjur, brunbjörn, järv eller kungsörn. På gården har ni möjligheten att se våra får och kor, som går på beteshagar runtom gården.

Dimgården

EU stöd

iconAdress

Östra Rönnäs Rönnäsvägen 241 79391 Leksand